ISO belgesi veren firmalar kimlerdir?

Tüm ISO standartlarına yönelik belgelendirme veya başka bir deyişle sertifikalandırma işlemleri, akreditasyon kuruluşları tarafından bu belgeleri düzenleme yetkisi verilmiş, yani akredite edilmiş belgelendirme firmaları tarafından yapılmaktadır.

Ülkemizde TÜRKAK olmak üzere, hemen her ülkenin kendi akreditasyon kurumu mevcuttur. Bu akreditasyon kuruluşları, uluslararası düzeyde birbirini tanımaktadır.

Firmanızın belgelendirme işlemlerinde seçeceğiniz belgelendirme firması, alacağınız belgenin geçerliliği ve kurumsal imajınız açısından büyük önem taşımaktadır.

Her sektörde, her meslek grubunda olduğu gibi, belgelendirme sektöründe de iyi ve kötü firmalardan bahsetmek mümkündür. Tabi iyi kötü kavramları göreceli kavramlar. Belgelendirme firmalarının iyi veya kötü olması bir çok faktöre bağlıdır. Dolayısıyla doğru belgelendirme firması seçimi sektör deneyimi ve bu kuruluşları tanıma ile doğru orantılıdır.

Çeşitli yönetim sistemleri konusunda Türkak (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edilmiş firmaların listesine Türkak web sitesi üzerinden erişilebilir. Sadece ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi konusunda akredite edilmiş 75 civarında belgelendirme firması mevcuttur. (2014 sonu itibarıyla). Tabi bunlar sadece Türkak tarafından akredite edilmiş olanlar. Ülkemizde faaliyet gösteren, yabancı akreditasyona sahip (UKAS, JAS-ANZ, TGA, SINCERT, COFRAC vb.) belgelendirme firmaları da düşünüldüğünde, bu sayı çok yükselmektedir.

Firmanızın belgelendirme işlemlerinin yürütülmesi veya doğru belgelendirme kuruluşunun seçimi konusunda firmamızdan ücretsiz olarak destek alabilirsiniz.

PAYLAŞ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR